Recepty

Sladidla v kuchyni: Šneci s jahodovou marmeládou

V našem minulém článku jsme vás seznámili se sladidly a tak se dnes můžeme vrhnout na zdravé pečení. Sladké šneky z jemného jogurtové těsta zvládne doma jednoduše připravit každý. Při nákupu vybírejte marmelády s vysokým ovocným podílem a s co nejmenším množstvím přidaného cukru. Podle chuti a oblíbenosti můžete obměňovat různé druhy marmelád.

Porce: 6
Doba přípravy: 60 minut
Doba pečení: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 120 g bílého jogurtu
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • 1 lžíce medu
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžíce domácí jahodové marmelády
  • špetka soli

Postup

  1. Do hlubší mísy prosejte mouky a prášek do pečiva.
  2. Poté přidejte změklé máslo, jogurt, vanilku, med a špetku soli. Vypracujte kompaktní těsto, které nechte minimálně 30 minut odpočívat v lednici.
  3. Menší plech, či dortovou formu vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  4. Těsto rozválejte na tenký obdélníkový plát. Nožem plát rozdělte na 3 dlouhé kousky.
  5. Jednotlivé kousky potřete marmeládou. Těsto srolujte a rozpulte. Dejte jej na plech, kde jednotlivé šneky lehce přimáčkněte.
  6. Šneky pečte cca 20 minut dozlatova.
  7. Nechte vychladnout a podávejte.

Náš tip:  Ještě horké šneky přelijte rozpuštěnou bílou čokoládou.