Recepty

Pohankové palačinky s jahodami

Jaro se již nezadržitelně blíží a prvním sezónním ovocem, které se objeví na pultech a stáncích jsou jahody. Vyzkoušejte je v kombinaci s pohankovými palačinkami
a dostanete skvělou zdravou snídani.

Porce: 8 kusů
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové

INGREDIENCE
Na těsto
• 80 g pohankové mouky
• 150 ml mléka (polotučné, mandlové, kokosové)
• 1 vejce
• 1 lžička medu
• 1/2 lžičky sušené vanilky
• 1 lžíce kakaa
• špetka soli
• kokosový olej (na opékání palačinek)

Na náplň
• 250 g řeckého jogurtu
• 7 větších jahod
• 1 lžička medu
• 2 lžičky chia semínek

POSTUP
1. V míse smíchejte kakao, mouku, vanilku.
2. Ve vyšší nádobě rozmíchejte mléko s vejcem, medem a špetkou soli.
3. Postupně přidávejte suché ingredience a vyšlehejte vláčné těsto.
4. Rozehřejte pánev, potřete ji lehce olejem a palačinky opékejte.
5. Mezitím si připravte náplň. Smíchejte jogurt, jahody, med, chia semínka a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
6. Opečené palačinky potřete krémem, ozdobte kousky jahod a podávejte.

Dobrou chuť ????
Kristýna Rybovičová