Recepty

Jedinečné pomazánky

Pomazánky jsou velice oblíbeným pokrmem, který můžeme konzumovat jako součást snídaně, nebo jako plnohodnotnou svačinu.  Připravíte z nich také rychlé a chutné pohoštění pro hosty. Při přípravě pomazánek bychom měli dávat přednost tvarohu, či krémovému sýru. Sýr i tvaroh jsou skvělým zdrojem živočišných bílkovin. Obměňovat je můžete podle libosti, sezónnosti a podle toho co máte rádi. Jejich výroba je snadná a nezabere nám příliš mnoho času. Podávejte je vždy s kouskem kvalitního pečiva a zeleninou.

SVĚŽÍ HRÁŠKOVÁ POMAZÁNKA

Na čerstvý hrášek si budeme muset ještě chvilku počkat, ale i z mraženého je pomazánka výborná. Hrášek obsahuje kyselinu listovou, vitamíny C, B a K. Pomazánku pak můžeme ozdobit například sezónní zeleninou a vejcem.

Porce: 8 porcí
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 350 g mraženého hrášku
  • 1 lžička přepuštěného másla
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • ½ citronu
  • sůl, pepř
  • zelenina, vejce (na ozdobu)

Postup

  1. Na lžičce přepuštěného másla opečte hrášek
  2. Jarní cibulku nakrájejte na drobné kousky
  3. Do vyšší nádoby dejte hrášek, česnek a vše tyčovým mixérem rozmixujte do hladka
  4. Poté v misce smíchejte rozmixovanou směs, polotučný tvaroh a šťávu z poloviny citronu
  5. Pomazánku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvým pečivem, vejcem a zeleninou

Náš tip:  Do pomazánky přidejte kousek chilli papričky, která jí dodá pikantnější chuť