ReceptyReference

ČOČKOVÉ PLACIČKY S MRKVÍ, CIBULKOU A PARMEZÁNEM

Červená čočka patří mezi luštěniny, které jsou velmi rychle hotové a nemusí se dopředu namáčet. Čočka také nenadýmá a je velmi dobře stravitelná. Placičky podávejte samostatně či jako přílohu. V placičkách schováte dětem porci zeleniny, která jim bude chutnat.

Porce: 12 placiček
Doba přípravy: 60 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové

Ingredience

      • 200 g červené čočky
      • 5 lžic rýžové mouky
      • 3 větší mrkve
      • 2 menší červené cibule
      • 2 vejce
      • 100 g strouhaného parmezánu
      • 2 stroužky česneku
      • 2 lžičky majoránky
      • sůl, pepř
      • řepkový olej na potření

Postup

      1. Červenou čočku uvařte podle návodu nejlépe v zeleninovém vývaru a nechte vychladnout.
      2. Mrkev, cibuli a česnek očistěte a omyjte.
      3. Mrkev, parmezán a česnek nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte na drobné kousky.
      4. Plech vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C.
      5. Do větší mísy dejte čočku, mrkev, cibuli, česnek, vejce, rýžovou mouku, parmezán, majoránku, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
      6. Ze směsi tvořte menší placičky. Ty dejte na pečicí papír, potřete je olejem a pečte cca 30 minut dozlatova.
      7. Upečené placičky podávejte.

Náš tip:

    • Pokud by těsto na placičky bylo moc řídké, přidejte více rýžové mouky.