ReceptyReference

ANGREŠTOVÝ CRUMBLE S RYBÍZEM

Nevíte, co připravit na snídani, čím ráno překvapit rodinu? Voňavý, pečený crumble je ideální volbou na přípravu sladké snídaně. Je snadný a můžete si jej přichystat den dopředu. Ingredience lze libovolně obměňovat a můžete používat sezónní ovoce, které máte rádi. Angrešt s rybízem jsou plné vitamínu C a nakyslá chuť ve spojení se sladkým čekankovým sirupem bude chutnat celé rodině.  

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

 

Ingredience

  • 50 g  rýžové mouky
  • 20 g  mandlové mouky
  • 10 g  blanšírovaných mandlí
  • 150 g  angreštu
  • 100 g  bílého rybízu
  • 15 g  másla
  • ½  lžičky sušené vanilky
  • 2  lžičky čekankového sirupu
  • 150 g  řeckého jogurtu

Postup

  • Troubu si předehřejte na 200 °C.
  • Angrešt a rybíz omyjte. Mandle nasekejte nahrubo.
  • V menší míse smíchejte mouky, mandle, vanilku, máslo a prsty vypracujte drobenku.
  • Do zapékacích misek dejte ovoce, čekankový sirup a povrch posypte drobenkou.
  • Misky dejte do trouby a pečte cca 30 minut do zlatova.
  • Crumble nechte vychladnout a podávejte s řeckým jogurtem.

Náš tip:

  • Na místo angreštu a rybízu můžete použít i jiné bobulovité ovoce, které máte rádi.